Fidelity Digital Assets to Custody Bitcoin in Kingdom Trust Retirement Accounts

Crypto custodian Kingdom Trust biedt klanten bitcoin koude opslag van Fidelity Digital Assets.

De opslag zal worden aangeboden op de Kingdom Trust’s Choice pensioenrekening, een hybride self-service pensioenplatform waar beleggers aandelen, op de beurs verhandelde fondsen (ETF’s) en digitale activa kunnen kopen, verkopen of houden op één fiscaal voordelige rekening.

Kingdom Trust CEO Ryan Radloff hoopt dat de samenwerking met Fidelity de beleggingsgigant dichter bij het bedienen van particuliere crypto-beleggers zal brengen.

Ik denk dat de groei van Fidelity zo belangrijk is voor de bitcoin en de volwassenheid van de markt dat ik bereid ben om daar een paar basispunten van de marge voor op te offeren,“ zei Radloff over de nieuwe zakelijke regeling. „Wij denken dat dit zinvol is voor veel mensen die al een Fidelity-pensioenrekening hebben, maar echt hebben gewacht op het mandaat van Fidelity Digital Assets om te rijpen van enkel een institutionele naar institutionele en retail.

Hoewel Fidelity Digital Assets zich nog steeds uitsluitend richt op institutionele klanten, is dit een van de eerste sub-custody serviceovereenkomsten die de fondsbeheerder openbaar heeft gemaakt. In een verklaring per e-mail verduidelijkte Fidelity dat de sub-custody relatie betekent dat klanten alleen via Kingdom Trust toegang hebben tot de dienst.

„,,Sinds onze marktingang minder dan twee jaar geleden, hebben wij significante vooruitgang in de infrastructuur ondersteunende investeerders in digitale activa, en een evolutie in de waaier van investeerders gezien die digitale activa in hun portefeuilles goedkeuren,“ Fidelity Digitale Activa Hoofd van Verkoop en Marketing Christine Sandler bovengenoemd in een persverklaring.

De klanten van het Vertrouwen van het Koninkrijk hebben nog enkel drie manieren om bewaring te behandelen: Ze kunnen hun eigen privé-sleutels houden met een oplossing die wordt aangedreven door Casa, ze in bewaring houden bij Fidelity of hun digitale activa uitlenen of in bewaring geven via Koninkrijksboekhoudingsrekeningen.

Kingdom Trust verwacht in de toekomst ook met Fidelity te werken aan andere digitale activa, voegde Radloff eraan toe.

Wij bewaren 20.000 unieke activa, en de meeste daarvan zijn alternatieve activa,“ zei Radloff. „Bitcoin is het eerste actief dat we samen met Fidelity Digital Assets doen, maar ik verwacht niet dat het het laatste zal zijn.

Sinds de lancering van Choice in mei hebben meer dan 10.000 mensen zich aangesloten bij de wachtlijst van het product, volgens Radloff.